Свет

ЗЕЛЕНСКИ У ПАНИЦИ: Кадиров најавио прелазак на посебну специјалну операцију у Украјини

Руска војска је покренула „специфичну“ специјалну операцију у Украјини, па би украјинска војска требало да се што пре преда савезним трупама, рекао је шеф Чеченске Републике Рамзан Кадиров на свом Телеграм каналу.

Кадиров је напоменуо да ће наредне акције Оружаних снага Русије у Украјини имати конкретан резултат и позвао све украјинске војнике да добровољно положе оружје како би спасили своје животе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сада креће конкретна специјална операција, сада ће бити конкретан резултат. Они су то сами тражили, рецимо, Украјинци… Ако одједном неко не може да побегне, бежи, напусти своје положаје. Трчите тамо где су савезне трупе: бићете примљени, нахрањени и напојени“, рекао је шеф Чеченије.

“Трчите тамо где су савезне трупе: бићете примљени, нахрањени и напојени”

Раније је Рамзан Кадиров рекао да је главни приоритет потпуно ослобођење ЛНР и ДНР „од нациста и шејтана“, а затим – „свих других градова“.

Он је додао да су покушаји западних земаља да финансирају украјинску војску и снабдевају је муницијом и плаћеницима били неуспешни: руска војска није ни осетила такве „ситнице“.

Кадиров је раније изјавио да су преговори са Украјином бесмислени : по његовом мишљењу, у земљи не постоји моћ са којом би се водио дијалог.

Шеф руског Министарства одбране Сергеј Шојгу рекао је да ће специјална војна операција у Украјини бити настављена док се не остваре постављени циљеви . Он је такође напоменуо да су главни задаци прве етапе специјалне операције у Украјини већ завршени.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs