Србија

ЖЕНА СТРАДАЛОГ РУДАРА: Синоћ сам га испратила, изљубио је децу 1.000 пута

Соња Тривунац, супруга страдалог рудара Ненада Тривунца, кроз сузе је испричала за портал Нова.рс. како је јутрос добила позив и сазнала да је њен муж погинуо. „Синоћ сам га испратила на посао, пољубио ме је као и увек, цео дан смо били заједно“, прича кроз сузе супруга погинулог рудара.

„Синоћ сам га испратила на посао, пољубио ме је као и увек, децу је изљубио хиљаду пута, цео да смо били заједно“, прича кроз сузе Соња Тривунац и додаје:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Никад нам лоше није било. Толико је био леп дан, за памћење, баш смо се чудили како су деца срећна и задовољна, а сад га нема. Јутрос ми се није јавио када је изашао“, прича уплакана жена.

Како каже Соња, она је за несрећу сазнала од своје јетрве, коју је одмах позвао брат и јавио јој за трагедију.

Соња са Ненадом има двоје мале деце, од 8 и 4 године, а њих двоје су били у браку 10 година.

Страдали су Дарко Златковић (43), Ненад Тривунац (37), Петар Петровић (31), Радован Грујић (47), Бранко Чокорило (57), Бранислав Златановић (54), Братислав Живковић (59) и Бојан Стајић (34).

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић демантовала је да је јутрос дошло до експлозије у руднику „Соко“ и истакла да су се сви радници угушили метаном. Она је том приликом најавила помоћ породицама страдалих рудара.

„Иза осам рудара остало је 12 деце и једна беба која се родила почетком године. Наша је обавеза да учинило све за њихове породице и наравно да никада не буду заборављени“, рекла је министарка Зорана Михајловић.

Извор: Нова

Ознаке