Србија

ЗЕТ НАСТРАДАЛОГ РУДАРА ОТКРИО: Знали су да су у опасности 10 дана, бунили су се да не раде, да се то заустави, али…

Фото: Фејсбук принтскрин

Поводом велике трагедије која се десила у руднику „Соко“, у којој је осам особа изгубило живот, огласио се и зет Бранка Чокорила, једног од преминулих рудара. Он је за Нова.рс рекао: „Савесно су ишли 10 дана у рудник, иако су знали да су у опасности“.

„Бунили су се да не раде, да не иду, да се то заустави али… На крају се обистинило. Већ данима раде на том месту, били су свесни да су у опасности јер су копали испод језера. Нама ништа нису рекли, кад позовете рудник они немају никакве информације, јавља нам се секретарица. Ми немамо сазнања шта се тачно десило“, рекао је зет једног од преминулих рудара Бранка Чокорила и додао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То се десило око 3 ноћас, њих су извукли до рупе, могуће је да су тад су били живи али да нису стигли на време. Колеге су нам јавиле, изјавили су нам саучешће“, испричао је рођак.

Страдали су Дарко Златковић (43), Ненад Тривунац (37), Петар Петровић (31), Радован Грујић (47), Бранко Чокорило (57), Бранислав Златановић (54), Братислав Живковић (59) и Бојан Стајић (34).

„Људи морају да раде, шта ћете. Нису те неке плате, али морају да раде. Не знам да ли је било тих инцидената јуче, али су знали да иду у опасност. Иза себе је оставио двоје деце, унуче и супругу. Баш смо се скоро окупили на ручку сви заједно, рекао нам је: можда вас видим последњи пут“, прича зет страдалог рудара.

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић демантовала је да је јутрос дошло до експлозије у руднику „Соко“ и истакла да су се сви радници угушили метаном. Она је том приликом најавила помоћ породицама страдалих рудара.

„Иза осам рудара остало је 12 деце и једна беба која се родила почетком године. Наша је обавеза да учинило све за њихове породице и наравно да никада не буду заборављени“, рекла је министарка Зорана Михајловић.

Извор: Нова