Свет

АЛАРМ У УКРАЈИНИ – РУСИ ПОКРЕЋУ СНАГЕ СА КРИМА! Овај град је мета

Огласила се војна управа.

Запорошка војна управа саопштила је да Русија са Крима пребацује своје снаге, не само копнене, већ и ваздушне и поморске компоненте ка Мелитопољу и запорошкој области, преноси украјинска агенција „Униан“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Познато је и да је са Крима ка Мелитопољу кренула колона војне технике – око двадесетак камиона с церадама и исто толико вишецевних ракетних бацача Град. Поред тога, руска војска је додатно ојачана формираним тенковским батаљоном на тенковима Т-62.

Руска војска гради трећу линију одбране, распоређујући појачања да би стекла упориште и задржала своје позиције на југу Украјине, пише „Униан“.

Истовремено, у Бердјанску, непријатељ покушава да убеди мештане да пређу на мобилне мреже руских оператера. А у Мелитопољу освајачи планирају да уруче руске пасоше.

„Пољопривредници у Мелитопољу продају залихе жита јер се плаше да би одбијање да се жито да окупаторима за ситне паре могло довести до експропријације свих залиха. Због тога је конвој од 20 камиона натоварених житом кренуо ка Криму. Бројне таблице на камионима су затворене“, наводи се у саопштењу ОВА.

Како је УНИАН раније известио, 25. маја Руси су напали Запорожје крстарећим ракетама. У овом удару једна особа је погинула, а три су повређене. У приватном сектору оштећене су 62 куће. Претходно је објављени и да Украјина наводи да руске снаге и даље покушавају да напредују у подручју Северодоњецка, јединог преосталог дела Луханска под контролом украјинске владе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Unian

Ознаке