Русија

„БАЦИЋЕМО ВАМ САТАНУ, ОД ВАС ЋЕ ОСТАТИ НУКЛЕАРНИ ПЕПЕО“

Путинов савезник, Алексеј Журављов, запретио је да ће испалити нуклеарно оружје на Британију и Финску, а за балтичке земље, Литванију, Летонију и Естонију је рекао да ће их Русија сломити када буде потребно.

Виши Путинов савезник је запретио да ће испалити нуклеарно оружје на Британију, тврдећи да ће за то требати само три минута. Финска, која је спремна да се придружи НАТО-у, била би збрисана за десет секунди, похвалио се заменик председника комитета за одбрану Думе Алексеј Журављов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Журављовљеве претње су реакција на подношење захтева Финске за улазак у НАТО. Русија је јутрос прекинула испоруку електричне енергије Финској. Нордијска земља увози десет одсто своје електричне енергије из Русије. Доток руске струје у Финску је заустављен јер државни увозник није примио уплате.

„Нажалост, принуђени смо да констатујемо да за количине које су продате на Nord Pool  берзи од 6. маја средства још нису књижена на наш банковни рачун“, упозорио је у петак RAO Nordic

Журављов је рекао: „Ако Финска жели да се придружи овом блоку, онда је наш циљ апсолутно легитиман, да доведемо у питање постојање ове државе. То је логично. Ако Сједињене Државе угрозе нашу државу, то је добро: ево вам Сармат (ракета Сатана-2), а од вас ће остати нуклеарни пепео ако мислите да Русија не треба да постоји. Финци уопште треба да буду захвални Русији на њиховој државности, на чињеници да Финска постоји као држава“, рекао је Журављов, а на питање да ли би Русија сада пребацила нуклеарно оружје на своју границу са Финском, он је рекао: „Зашто? Не требамо. Можемо да погодимо Сарматом из Сибира, па чак и да стигнемо до Велике Британије. А ако ударимо из Калињинграда… време за које би хиперсонична ракета стигла до циља је 200 секунди. На финској граници нећемо имати стратешко оружје, већ класу Кинжал, које ће до Финске стићи за 20 или чак 10 секунди“, рекао је Журављов.

Он је рекао да ће Русија масовно ојачати своје војне снаге на свом западном крилу, а додао је и да ће „Сједињене Државе учинити све што могу да дођу до Трећег светског рата, само не на њиховој територији“.

„Покушаће да не доведу до нуклеарних удара, али ће покушати да увуку целу Европу у сукоб са Русијом, запале ситуацију у Азији. За њих ће ово бити веома добар излаз из унутрашње економске кризе“, додаје он.

На питање новинске куће Ура да ли би Русија могла прва да удари нуклеарним оружјем, он је одговорио: ‘Свакако.’ Упитан под којим условима, он је одговорио да ће се то десити ако постоји опасност од постојања Русије. Упитан о балтичким земљама Литванији, Летонији и Естонији, он је рекао да ће их Русија сломити када буде потребно.

„Дефинитивно се не плашимо овог кикирикија. Гадни су као смрдљиве бубе. Али мораће да се згњече када је потребно. Сада је буба мала и смрдљива. Они би поставили територијалне претензије против нас, као што је Естонија хтела да уради. Па, пробај. Они иду потпуно истим путем као и Украјина. Хајде да видимо где ће их то одвести“, рекао је Журављов.

Он је тврдио да би Санкт Петербург, Путиново родно место – могао бити прва мета НАТО-а у рату са Русијом.

„Ако Финци желе да униште одређени део нашег становништва, ако ударе на Санкт Петербург, то прети да уништи целу Финску као државу. Па, како другачије?“, закључио је Журављов.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО