Свет

БАЈДЕН ЗАБРИНУТ ЈЕР СУ РУСИ САЗНАЛИ ШТА ЈЕ УРАДИО

Медији у САД пренели су тајне обавештајне податке Централне обавештајне агенције (ЦИА) о плану за рат у Украјини.

Председник САД Џозеф Бајден је, у разговору са највишим америчким обавештајним и одбрамбеним званичницима, истакао значај њиховог рада, али и навео да су недавни медијски извештаји о размени обавештајних података САД са Украјином контрапродуктивни, рекла су двојица званичника администрације на које се позива „NBC News“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У телефонском разговору у петак са директором ЦИА Вилијамом Бернсом, директорком Националне обавештајне службе Аврил Хејнс и министром одбране Лојдом Остином, Бајденова порука је била да таква открића „одвлаче пажњу од нашег циља“, рекао је један званичник.

Други званичник је саопштио да је Бајден поручио да би такво цурење информација „морало да престане“, наводи „NBC News“.

Бајден је разговарао са званичницима због забринутости у његовој администрацији у вези с медијским извештајима, укључујући и ове америчке телевизије, о размени обавештајних података Вашингтона са Кијевом.

„NBC News“ известио је у четвртак да су америчке обавештајне службе помогле Украјини да потопи руски командни брод Москву прошлог месеца.

Тај извештај је уследио после писања Њујорк тајмса у среду, о томе да су САД обезбедиле Кијеву обавештајне податке који су помогли украјинској војсци да ликвидира неке руске генерале.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО

Ознаке