Свет

БЕЛОРУСИЈА ИЗНЕНАДА ПОЧЕЛА ВОЈНЕ ВЕЖБЕ ВЕЛИКИХ РАЗМЕРА! Иза свега се крије…

Министарство одбране Белорусије је саопштило да вежбе не представљају никакву претњу европској заједници у целини.

Оружане снаге Белорусија изненада су почеле војне вежбе великих размера како би се тестирала борбена готовост, саопштило је њено министарство одбране на Телеграму, пренела је данас белоруска новинска агенција Белта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство одбране је саопштило да вежбе не представљају никакву претњу европској заједници у целини, а посебно не суседним земљама.

„Планирано је да тест борбене спремности укључи кретање значајног броја војних возила, што може да успори саобраћај на јавним путевима“, наводи се у саопштењу белоруског министарства, а преноси Ројтерс.

Биће увежбавано довођење јединица у борбену готовост, а циљ је процена спремности и способности за реаговање на могуће кризне ситуације. Како се наводи, снаге укључене у вежбу постепено ће бити повећаване, а велика пажња биће посвећена системима подршке.

„Војне јединице и одреди деловаће на непознатим теренима у окружењу које се брзо мења“, наводи Министарство одбране Белорусије.

Области Украјине у близини Белорусије, укључујући њен главни град Кијев, нашле су се под руским нападом у почетној фази инвазије која је почела крајем фебруара и уследила је након заједничких вежби Русије и Белорусије.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО