Свет

БРИТАНЦИ ОТКРИЛИ РУСКЕ ПЛАНОВЕ! Ови градови су следеће мете

Британски војни извори саопштили су данас да верује да ће Русија покушати да заузме још два града у источној Украјини, Краматорск и Северодоњецк.

У дневном брифингу које објављује преко Твитера, британско Министарство одбране навело је да Русија има око 22 батаљона тактичких група близу Изјума и да настоји да напредује у тој области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Русија у својим операцијама користи тзв. батаљонске тактичке групе, пешадијске јединице обично појачане тенковима, ваздушном одбраном и артиљеријом, наводи АП. Свака група има око 800 војника.

Упркос проблеима које има да пробије украјинску одбрану и добије замах, постоји велика вероватноћа да Русија намерава да иде даље од Изјума – да заузме градове Краматорск и Северодоњецк, навели су британски војни извори.

– Заузимање ових локација учврстило би руску војну контролу над североисточним Донбасом и створило полазну тачку за њихове напоре да пресеку украјинске снаге у региону – додаје се у саопштењу.

Поред ова два града, руска снаге ће вероватно циљају на још два центарлна града Северног Доњецка, Сиверск који је током 2014. године био већински проруски оријетнтисан, као и Бакхмут.

Бакхмут је административни центар северодоњецк области, који је познат као главни град Српских миграната у Русији током историје – често га називају главни град Срба ван Србије.

Важност је овог града његов административна локација, као и становништво које промосковски оријентисано.

Аналитичари посматрају источну Украјину као поприште најтежих борби у земљи, очекујући да ће Русија покушати да опколи украјинске снаге. Међутим, руско напредовање иде споро како се украјински борци утврђују и користе оружје и оруђе дугог домета, између осталог и хаубице.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com