Свет Спорт

ЦЕО СВЕТ У ШОКУ: Убијен познати кошаркаш, играо у НБА а најбоље партије у ЕЛ пружао против Звезде

КОШАРКА је данас доживела болан ударац.

Амерички кошаркаш Адријан Пејн убијен је у својој домовини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је саопштила полиција Флориде, овог понедељка, у 1:37 по локалном времену, полиција Оранџ каунтија је позвана на интервенцију због пуцњаве.

„Човек у 30-им годинама, који је био упуцан, а касније идентификован као Адријан Пејн (рођен 19. фебруара 1991), превежен је у болницу, где је констатована његова смрт. Особа која је пуцала, идентификована као Лоренс Дорити, рођен 17. фебруара 1993, остао је на месту догађаја и превежен је у станицу где су га саслушали детективи из одељења за крвне деликте. Дорити је ухапшен под основаном сумњом да је извршио убиство с предумишљајем и пребачен је у локални затвор“, навела је полиција.

У питању је бивши пик прве рунде на драфту 2014. године, када су га одабрали Атланта Хокси. Потом је био члан Минесота Тимбервулфса и Орландо Меџика, а затим је напустио САД.

У два наврата био је члан Панатинаикоса, једном Асвела, Орманспора, док је трагичан крај живота дочекао је у Литванији у дресу Јувентус Утене.

Тачан узрок смрти још увек није објављен.

Личне рекорде је, у Евролиги, махом остваривао против Црвене звезде: најбољи индекс корисности (26) имао је против црвено-белих 10. јануара 2020, када је као члан Асвела остварио и лични евролигашки кошгетерски рекорд (17 поена), али и рекорд по блокадама (три) и офанзивним скоковима (4).

И у дресу Панатинаикоса је остваривао неке запажене учинке против Звезде, па је тако сопствени рекорд по броју скокова на мечу Евролиге остварио 20. марта 2018. против београдских црвено-белих, када је имао и највише евролигашких дефанзивних скокова у својој евро-каријери, седам.

Извор: Новости