Регион

ЦРНА ГОРА У ШОКУ: Медојевић открио шта је Дритан обећао Американцима

Председник Покрета за промјене Небојша Медојевић казао је гостујући у емисији Ново јутро на Пинку да су подаци Еуропола били доступни Милу Ђукановићу и врху црногорске службе кад су дошли у Црну Гору и подсетио да је Абазовић тад био на челу безбедносног сектора.

„Проблем код Абазовића је следећи – он свима обећава. Када је разговарао са представницима САД-а они су му рекли да ће подржати његову владу ако обећа да ће се борити против нарко картела који је већ сада претња националним интересима САД-а. Дакле, обећао је Американцима да ће да хапси Мила, а Милу је обећао да неће да га хапси. Ово је сад црногорски експрес лонац – притисак је са свих страна, а вентила нема“, казао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медојевић сматра да би политички вентил били нови избори и формирање владе од оних политичких структура на које мафија нема утицај, што је најпре Демократски фронт, а то је Абазовић одбио, или да ова влада обезбеди политичку вољу да се почне процесуирање Мила Ђукановића.

„Абазовић тренутно има подршку свега 3-5% бирачког тела и преседан је у свету да неко са толико малим процентом врши власт. Приликом додељивања тог мандата, Ђукановић је условио Абазовића да ће добити мандат само ако обећа да неће процесуирати њега и њему врло важне људе у области за које Ђукановић може бити забринут. Није он условљавао Дритана идеологијом, програмом и политиком већ он зна да је под међународном истрагом јер је вођа и дуванског и нарко картела“, казао је Медојевић.

Медојевић је нагласио да је Ђукановић имао врло непријатне састанке са Зораном Лазовићем и да је Лазовић рекао Ђукановићу да ако он падне, пада и Ђукановић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс