Регион

„Да ли то значи да и Ердоган ради за Путина?“ Огласио се Милановић

Фото: јутјуб

Загреб — Председник Хрватске Зоран Милановић изјавио је у Славонском Броду да остаје при ставовима у вези са НАТО.

Он је упитао да ли то што је Турска против уласка Финске и Шведске у овај савез значи да и његов турски колега Реџеп Тајип Ердоган ради за руског председника Владимира Путина, за шта њега оптужују.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Турска има проблем са Шведском. Ми немамо, имамо проблем преко Саве, и то озбиљан. Турска се бори за своје интересе. Турци реагују тек сада, то је занимљиво, јер до сада нко с њима није разговарао“, рекао је Милановић. Истакао је да му није жао што је Турска реаговала јер то, како каже, Хрватску ставља у други план.

Оптужио је ХДЗ да је талац свог шефа, премијера Андреја Пленковић и још две-три особе.

За Пленковића је рекао да „пикира“ један или два посла у Бриселу, али оно што он „пикира“, каже, не може да добије ако писне.

„Кад ниси слободан од жеља и амбиције, радиш против народа. Желим да заштитим Хрвате у БиХ од безобразног зулума“, рекао је Милановић и додао да је члан Председништва БиХ Жељко Комшић јуче вређао Хрвате.

Упитао је шта то Хрватској прети да се јасно, гласно и мушки заузме за своје сународнике у БиХ.

„Време одлуке се ближи. Ја ово не радим ради себе. Желим да чујем јасну поруку од представника Хрвата у БиХ виде ли они у овоме што ја радим нешто корисно или да ја престанем“, навео је Милановић, који у Славонском Броду учествује на свечаној седници Градског већа поводом Дана Града.

Милановић ће након тога посетити Петрињу, где ће учествовати на свечаном испраћају 37. хрватског контингента у НАТО-ову операцију КФОР-а на Косову, пренели су хрватски медији.

„Када се велики туку, мали се одмичу од стола. Мала нација као што је наша мора гледати своје интересе и бити свесна шта жели и како ће то да оствари“, рекао је Милановић.

Рекао је и да Хрвати треба да буду нација која мора да зна шта треба и када је национални интерес угрожен деловати свим средствима.

Рекао је и да су интереси Хрватске ЕУ фондови и да се треба борити за сваки евро који је на располагању.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг