Свет

Драстична одлука званичног Кијева имаће несагледиве последице

Фото: Фејсбук принтскрин

Украјина је приморала Русију да смањи своје амбиције на оперативном и тактичком нивоу и уђе у нову фазу “дугог рата”, рекао је украјински министар одбране Алексиј Резников.

– Да бисмо сада победили, морамо пажљиво планирати коришћење ресурса, избегавати грешке и пројектовати своју снагу тако да нам се на крају непријатељ више не супротставља – рекао је министар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он каже да је Москва након првобитног руског напада 24. фебруара очекивала да ће Украјина капитулирати у року од неколико дана и да ће Кремљ моћи да успостави нову, проруску владу у Кијеву.

“Дошло до важне промене на међународном плану”

– Али украјинска војска и цео украјински народ одбацили су окупаторе и уништили њихове планове – рекао је Резников и додао да је дошло до веома важне промене на међународном плану.

– У последњих месец дана Украјина је у области одбране постигла оно што није постигнуто у последњих 30 година. Добили смо тешко наоружање од наших партнера. То се посебно односи на америчке хаубице 155 мм М777, које се већ користе на Пре три месеца то је било незамисливо – објаснио је Резников.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс