Свет

ДУГИН ОТКРИО ПУТИНОВЕ ПЛАНОВЕ: „Кад завршимо посао у Украјини, долазимо на Балкан!“

Александар Дугин (Фото: Јутјуб)

Владимир Путин после Украјине има планове за Балкан и то на наговор познатог руског филозофа, књижевника и евроазијске Александра Дугина!

Неки страни медији на српском сматрају да Дугин, заступа тезу да Русија треба да завлада целом Европом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За Александра Дугина, најутицајнијег мислиоца у Русији, рат у Украјини је „историјски тренутак који ће увести нови светски поредак“.

Од инвазије 24. фебруара, Путин се неколико пута обраћао јавности, а медији широм света препознавали су у његовим говорима „рукопис“ једног човека – управо Дугина, преноси „Блиц“ извештај „ЦБС њуза“.

– Више од увода и изговора за крвави рат, Путинове речи одражавају писање човека који је прозелитисао ову идеју скоро три деценије: Руски политички филозоф, Дугин је био утицајан на руске војне и политичке елите чак и на самог Путина – објавио је недавно „ЦБС њуз“.

Посебно су забрнути због онога што је Дугин рекао о Србији:

– Ми имамо такав однос са Србима да ћемо их увек подржати. То је генерални осећај који дели председник Путин и наш народ. Увек ћемо стајати уз Србију. Наше друштво и наши народи ће увек бити братски, и више од тога.

Онда је уследила најава „словенског буђења“.

– Мислим да ће наступити преокрет Србије и руске геополитичке агенде словенског буђења. Касније ћете видети благодети које се тичу Балкана. А сада, треба да завршимо оно што смо започели у Украјини – оценио је Дугин.

Извор: Блиц