Свет

ДУГИН ОТКРИО ПУТИНОВЕ ПЛАНОВЕ: „Кад завршимо посао у Украјини, долазимо на Балкан!“

Александар Дугин (Фото: Јутјуб)

Владимир Путин после Украјине има планове за Балкан и то на наговор познатог руског филозофа, књижевника и евроазијске Александра Дугина!

Неки страни медији на српском сматрају да Дугин, заступа тезу да Русија треба да завлада целом Европом.

За Александра Дугина, најутицајнијег мислиоца у Русији, рат у Украјини је „историјски тренутак који ће увести нови светски поредак“.

Од инвазије 24. фебруара, Путин се неколико пута обраћао јавности, а медији широм света препознавали су у његовим говорима „рукопис“ једног човека – управо Дугина, преноси „Блиц“ извештај „ЦБС њуза“.

– Више од увода и изговора за крвави рат, Путинове речи одражавају писање човека који је прозелитисао ову идеју скоро три деценије: Руски политички филозоф, Дугин је био утицајан на руске војне и политичке елите чак и на самог Путина – објавио је недавно „ЦБС њуз“.

Посебно су забрнути због онога што је Дугин рекао о Србији:

– Ми имамо такав однос са Србима да ћемо их увек подржати. То је генерални осећај који дели председник Путин и наш народ. Увек ћемо стајати уз Србију. Наше друштво и наши народи ће увек бити братски, и више од тога.

Онда је уследила најава „словенског буђења“.

– Мислим да ће наступити преокрет Србије и руске геополитичке агенде словенског буђења. Касније ћете видети благодети које се тичу Балкана. А сада, треба да завршимо оно што смо започели у Украјини – оценио је Дугин.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031