Свет

ЕКСПЕРТИ ИЗНЕЛИ МРАЧНЕ ПРОГНОЗЕ: Рат ће обухватити целу планету, сви претходни ће за њега бити ОБИЧНИ

Фото: Pixabay.com

Проф. др Драган Раденовић, академик, сматра да ће овај сукоб између Украјине и Русије да ескалира и да ће рат који се буде водио након тога назвати Први светски рат, јер ће сви пре њега само бити обични ратови у односу на овај.

– Овај рат који је пре свега хибридни се дешава у једном кавезу. Где се мачка игра са мишем, али тај кавез није између мачке и миша него између свих учесника на планети. Сви смо у истом кавезу и развој догађаја очигледно се шири на читаву планету. Ово ће бити Први светски рат, ова два до сада су била велики ратови. Мада ово сада постаје Први светски рат – рекао је Раденовић у јутарњем програму Курир телевизије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кремљ је саопштио да је Фински корак ка учлањењу у НАТО “дефинитивно” претња за Русију и да ширење Северноатлантског војног блока неће начинити свет стабилнијим.

Владе Радуловић, председник Центра за геостратегијска истраживања и тероризам, истакао је да ће уласком Финске у НАТО граница бити још више смањена.

– Руска Федерација ће дуплирати границу коју дели са НАТО-м за неких 2.600 километара. Свесно или не, то је због тога што је Русија напала Украјину. Пре тога Финска није планирала да постане чланица НАТО-а. Ако погледате 2017. године расположење Финаца за НАТО је била 19%, а онда имате информацију да је сада 76% људи за НАТО. Јасно је о чему се ради – рекао је Радуловић.

Извор: srbijadanas.com