Свет

ЕУ неће опстати, процес је почео и неће стати- ОВО ЈЕ РАЗЛОГ

Европска унија је осуђена на пропаст без руских енергената и других ресурса, које више неће моћи да добије. Такву прогнозу изнео је познати економиста Михаил Хазин.

Потребе Запада, пре свега Европе, за угљоводоницима биће нагло смањене. Експерт сматра да је то због неколико фактора: структурне економске кризе, наглог повећања цене свих ресурса и затварања многих индустријских објеката.

Западне земље су сањале да руске ресурсе ставе под своју контролу, али више неће моћи да потчине Москву, упркос свим санкцијама.

„Наравно, да су нас ухватили у своју мрежу, узели би наше угљоводонике практично бесплатно. Али то неће добити.

Чињеница да су хтели да уведу санкције и пре рата у Украјини је очигледна. Прва четири пакета су се очигледно припремала много пре почетка специјалне операције. Шта има више да се расправља са њима?“ рекао је Хазин.

У логици почетка распада света на валутне зоне, санкције су нова норма интеракције између њихових центара, сматра економиста.

Ако Русија оствари потпуну индустријализацију, онда јој никаква западна ограничења неће сметати.

Истовремено, Европска унија неће опстати без руских ресурса, а Европљани неће моћи да нађу замену за њих, посебно у Африци, што је, према Хазину, већ постало очигледно.

„Међусобна интеракција зона биће крајње безначајна са становишта домаћих економија. Ово је неодрживо и зато кажем да еврозоне више неће бити.

Они немају сопствене ресурсе, већ су изгубили економски рат, а у овој ситуацији неће моћи да опстану. Имао сам идеју да у своју зону укључе француску западну Африку, али је већ сада јасно да то не иде – ЕУ нема ресурсе да задржи ове земље“, рекао је Хазин.

Економску катастрофу Европске уније изазивају Сједињене Америчке Државе, које покушавају да одрже животни стандард свог становништва на рачун новца ЕУ , сигуран је стручњак.

Управо у ту сврху Американци траже да Берлин и Брисел прекину све везе са Русијом на штету европске привреде – то се пре свега односи на енергетику, сировине и храну, у чијим сегментима криза постепено захвата цео Западни свет.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031