Србија

Ево зашто ће зима бити најтежа у последњих 70 година!

Криза извана ратом у Украјини још увек не јењава, свакодневно обара рекорде широм света, поготово у Европи

Европљани су све више забринути јер инфлације узимају маха, а зависност од руског гаса им ствара све веће проблеме и све већи страх да ће остати без грејања идуће зиме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У хрватском медију “Јутарњи лист” осванула је вест са насловом да у Европи зима већ царује и да ће се државе међусобно поткрадати како би дошле до енергената који су неопходни за нормалан живот.

– Усред пролећа, у Европи већ “царује” идућа зима: Државе ће се можда морати међусобно поткрадати – стоји у наслову текста поменутог медија.

– У трци за плином може доћи до ситуације када ће добављачи морати да ускрате количине гаса једној земљи да би могле да га испоруче другој – пише у тексту.

И док Европљани уживају у топлини пролећа и ишчекују још топлије лето, владе европских земаља већ су у борби с идућом зимом. Европа на сваки начин покушава да смањи употребу руског гаса о којем је у великој мери зависна, али тешко успева да пронађе довољно енергената да би светла и даље светлела, а домови остали топли пре него што опет дође хладно време.

Такву кризу и тешку зиму предвидео је и председник Вучић када је упозорио све да ће ово бити најтежа зима за целу Европу у последњих 70 година

– Немачка је озбиљна земља и припрема се за оно што долази. Ово ће за целу Европу бити најтеже зима у последњих 70 година за целу Европу. Имате два кључна проблеме енергенте и храну, а уз то инфлацију. Добро је да немамо високу стопу јавног дуга. Хране ће бити довољно, ми нећемо имати проблема у крајњој инстанци, али мора много тога да се уради – навео је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

Ознаке