Србија

ГРАД ВЕЛИЧИНЕ ЛЕШНИКА ОПУСТОШИО ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ: Гром ударио у струјомер куће и направио хаос

Током поподневних сати јако невреме праћено градом и грмљавином погодило чачански крај. У селу Врнчани на Каблару дошло је до инцидента када је гром погодио у струјомер у домаћинству Госпавић.

– Седели смо у дворишту кад се то десило, читава кућа је била у диму, ништа се видело није. Струјомер је спржен, а пламен је био и на спојевима и на кровном носачу, преко кога долази струјни кабал, очекујемо да екипе из ЕПС-а стигну што пре. Ми смо на крају линије где је дошло до пражњења струјног удара, плаши нас да се опет не понови – казао је за РИНУ Србољуб Госпавић, власник домаћинства.

Он додаје да у овом засеоку већ дуги низ година велики проблем представљају слаба и лоша инфраструктура електро мреже, па се овакви случајеви често дешавају.

– Надлежни долазе, па спајају и преспајају каблове али никако да реше. Имамо попадалих бандера на траси, а добар део каблова везан је за церова дрва у нераскресаној шуми. Неки каблови су по земљи док неке подижемо грабуљама да би прошли тракторима, надам се да ће овај проблем неко разумети док не буде касно – закључио је Србо.

Невреме није заобишло ни горњомилановачки крај, где је у појединим селима град падао неколико минута и причинио материјалну штету на пољопривредним усевима.

– Одједном је почело да сипа као из рукава, град величине лешника интензивно је падао око пет минута. Највећа штета причињена је на раним сортама трешања које су још мало биле спремне за бербу. Плодови су завршила на земљи – кажу за РИНУ мештани села Прањани.

Невреме праћено градом током поподневних сати погопдило је и Ариље.

Извор: РИНА

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031