Свет

ХАОС У ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Траже увођење санкција Америци

Хрватски посланик у Европском парламенту Мислав Колакушић предложио је увођење ограничења против САД и Саудијске Арабије како би се превазишла украјинска криза.

„Ако се заиста боримо за мир, онда би одмах требало да уведемо исте санкције против Саудијске Арабије, која већ неколико година подгрева рат у Јемену. Требало је да забранимо увоз нафте и гаса из Сједињених Држава , која је учествовала у више војних сукоба него било која друга држава у Европи, а можда и у свету последњих деценија“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је ограничења против Русије назвао дејством „невероватних лажи“ и „лицемерјем“, додајући да Европљани највише пате због прекида економских веза са Москвом.

Руски председник Владимир Путин рекао је раније да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, санкције су само задале озбиљан ударац глобалној економији.

Према речима руског лидера, главни циљ САД и Европе је погоршање живота милиона људи. Он је додао да је Запад де факто изостао са обавезама према Русији, замрзавајући руске девизне резерве.

Шеф руске државе је такође приметио да актуелна дешавања „подвлаче црту“ под глобалном доминацијом Запада и у политици и у економији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс