Србија

ХИТНА ЕВАКУАЦИЈА: Дојава о бомби у Министарству

Због дојаве о постављеној бомби данас су евакуисани сви запослени у три сектора Министарства државне управе и локалне самоуправе чије се канцеларије налазе у Дечанској улици 8, у центру Београда

Због дојаве о постављеној бомби данас су евакуисани сви запослени у три сектора Министарства државне управе и локалне самоуправе чије се канцеларије налазе у Дечанској улици 8, у центру Београда. Ово је прва евакуација због дојаве о бомби из неке државне институције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, да је бомба наводно постављена, није пријављено за просторије овог Министарства, већ за средњу школу „Свети Сава“, која се налази на истој адреси, али су, наравно, како процедура и налаже, сви у згради били евакуисани.

Данас око 13 часова запослени у Министарству државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС), њих 20, евакуисани су из зграде у Дечанској улици, због дојаве о поставлјеној бомби у средњој сколи „Свети Сава“, која се налази на истој адреси“, саопштено је Блицу у овом Министарству.

Како су даље навели, евакуисани су запослени из Сектора за европске интеграције и међународну сарадњу, Сектора за добру управу, интерни ревизор и запослени Управног инспектората.

„МДУЛС није добио дојаву о бомби, већ школа, која је обавестила МДУЛС и надлежне органе. Сви запослени су упућени на рад од куће“, наводе у саопштењу.

Бомбе у више од 100 школа

Јутро у Београду освануло је са дојавама о постављеним бомбама у више од 100 основних школа и неколико гимназија.

Упоредо са тим, стигла је информација и о бомби на аеродрому „Константин велики“ у Нишу.

У више до 20 основних школа мејл са истим обавештењем је стигао и у попдневну смену, а затим је пријављена бомба у тржном цетру „Стадион“, да би потом стигао мејл да су бомбе наводно постављене по целом граду.

Извор: Ало