Регион

ХИТНА ПОМОЋ ИНТЕРВЕНИСАЛА: Позлило мајци Матеја Периша

Мајци Сплићанинина Матеја Периша позлило је јуче кад је сазнала да је његово тело нађено у Дунаву код Аде Хује, у Београду, после пет месеци потраге, сазнаје „Блиц“.

Репортерка „Блица“ данас је кратко разговарала са мајком Матеја Периша, која се није јавно оглашавала после нестанка свог сина на обали Саве у раним јутарњим сатима 31. децембра прошле године у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Хвала вам, хвала вам на изјавама сућути – рекла је у разговору Џени, мајка трагично преминулог Матеја Периша.

Хитна помоћ је интервенисала када јој је јуче позлило, а касније је пуштена кући.

Мајка Матеја Периша јуче је сазнала да је тело младића, обученог као њен син када је нестао, извучено из Дунава код Аде Хује у Београду, осам километара низводно од места где је Матеј ушао у ледену реку Саву.

Данас, дан касније, све црне слутње су потврђене – ДНК анализа је потврдила да је у питању тело њеног сина, Матеја Периша.

Тело Матеја Периша извучено је око 9.20 ујутру из Дунава када су га у води приметили капетан и морнари једног брода, као и пар шетача на Ади Хуји. Одмах су позвали полицију која је убрзо стигла на лице места.

Већ на основу гардеробе и ствари које су нађене при телу полицајцима и моранарима је било јасно да је највероватније у питању Периш, али та информација није могла бити и дефинитивно потврђена док није урађена ДНК анализа.

ДНК анализа је и обдукција су рађени по налогу Вишег тужилаштва и по хитном поступку су резултати стигли већ данас и потврдили најцрње слутње.

Ненад Периш, отац Матеја Периша, у Београду ће преузети тело свог сина који ће бити сахрањен у Хрватској.

Извор: Блиц