Спорт

Језиво! ТЕНИСЕР ЖЕЛИ ДА УБИЈА РУСЕ? „Да сам видео њиховог војника, знао бих шта да урадим“

ВЕСТ да је прослављени украјински тенисер оставио рекет и лоптицу и задужио пушку и униформу одјекнула је попут бомбе пре три месеца.

Сергеј Стаховски је отишао у прве борбене линије и био је један од првих спортиста који су гласно причали о рату у Украјини, јављали су му се многи тенисери, међу којима је био и Новак Ђоковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стаховски се хвалио својим ратним подвизима, али на крају није издржао. Украјинац се сада вратио у Будимпешту, где живи са супругом и децом, а у интервјуу за „Би-Би-Си“ говорио је о свему што се дешавало када је био у својој земљи.

Украјинац је причао и о томе како није имао војну обуку, али да је, као и сви око њега, спавао са калашњиковим и био спреман сваког тренутка да запуца и убије Руса ако би га срео.

– Ствари које су радили и начин на који су то радили су искрено нехумани. Не можете да опишете мржњу коју осећате према руској војсци – рекао је Стаховски, па додао:

– Не бих оклевао. Да сам видео руског војника, знао бих шта да урадим.

Стаховски је још рекао и да је очекивао подршку руских тенисера, али да се она није десила. Подржао је одлуку Вимблдона који је забранио учешће руским и белоруским тенисерима и тенисеркама.

Али на крају није издржао, оставио је ратом захваћену Украјину и вратио се у мирну Мађарску.

 

 

Извор: Новости.рс