Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ! Бил Гејтс: Појавиће се нова пошаст

Милијардер Бил Гејтс упозорава да ће следећа пандемија задесити свет већ у наредних двадесет година.

Он је у интервјуу за “Ел Диарио” који је објављен у недељу, рекао да постоји 50 одсто шансе да се у наредних 20 година појави нова пошаст.

“Поред познатог вируса, следећа пандемија могла би бити биотерористички агенс који је направио човек или нешто што чини искорак из света природе због климатских промена, рекао је он, преноси Раша тудеј.

Због тога овај филантроп сматра да би све земље требало да уложе огромна средства у истраживање могућих патогена, уједно позивајући на стварање стручног тима од 3.000 научника и специјалиста који би се бавили искључиво припремом и отркивањем будућих пандемија.

То међутим, није нова тема о којој Гејтс говори, будући да ју је помињао и у својој недавно објављеној књизи. Реч је о специјалном тиму чија би скраћеница била GERM (Global Epidemic Response and Mobilization), а он предлаже да се тај тим оформи под окриљем Светске здравствене организације.

Наравно за Гејтсову идеју потребне су милијарде долара, које опет изискују већа буџетска издвајања за сваку земљу.

Гејтс је одбацио могућност да мајмунске богиње постану следећа светска пандемија, о чему су писали бројни светски медији. Он сматра да та заразна болест има мали потенцијал да поремети човечанство на начин на који је то учинио ковид-19. “Да није било коронавируса мајмунске богиње не би биле ни на вестима”, додао је он.

Ипак, није искључио могућност мутирања вируса тих богиња у “нешто гадније”, а подсетио је да је болест у Европу дошла из Западне Африке где је она ендемска болест од које оболевају геј И бисексуални мушкарци.

Гејтс је с друге стране истакао и да свет још увек није завршио са коронавирусаом , додајући да смо још увек сви у ризику јер вирус ковида и даље мутира и постоји опасност да се развије неки још заразнији сој.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031