Србија

Курти брутално понижен у Америци

Премијер такозваног Косова Аљбин Курти се за четири дана боравка у САД састао само с директором Миленијум челинџ коорпорације (МЦЦ) Алис Олбрајт, док су га бројни званичници „искулирали“.

Како подсећају приштински медији, из Куртијевог кабинета је најављивано да ће се састати са бројним званичницима, представницима албанске заједнице и представницима организација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је са Олбрајт разговарао о програму „Компакт“ који се односи на енергетски систем Косова и чија се реализација ускоро очекује и чија је вредност преко 200 милиона евра.

Како се наводи, он је на посету САД чекао скоро пола године.

Курти је посету САД започео у петак, а боравак је продужио због предавања које би 14. маја требало да одржи на Универзитету ДеПол у Чикагу у организацији Одељења за албанске студије.

Посланик Самоопредељења Аднан Рустеми рекао је да ће Курти у САД имати бројне политичке и економске састанке и да злонамерни коментари не значе ништа, преноси Репортери.

„Не знам тачну агенду састанака, али сваки дан ће имати састанке. Ради се о економским и политичким састанцима“, рекао је Рустеми за Т7.

Од тих састанака на крају није било ништа…

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс