Свет

ЛУКАШЕНКО ОТКРИО НЕШТО ЈЕЗИВО: Ово је циљ САД

Циљ Сједињених Америчких Држава је да се обрачунају са Русијом, а затим и са Кином, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко.

„САД желе да искористе тренутак тако што ће своје савезнике везати за себе и потопити Русију у рату са Украјином. То је њихов циљ – да се обрачунају са Русијом, а затим и са Кином“, рекао је Лукашенко у интервјуу за агенцију АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је такође оптужио Запад, посебно Вашингтон, у потпиривању сукоба између Русије и Украјине.

Лукашенко сматра да Русија не може да изгуби у сукобу у Украјини, али да при томе Москву подржава само Минск, док се „чак 50 држава придружило удруженим снагама“ на украјинској страни.

На питање новинара да ли постоји хипотетичка могућност употребе нуклеарног оружја у случају одуговлачења војних дејстава у Украјини, белоруски лидер је истакао да је употреба нуклеарног оружја недопустива.

„Апсолутно сматрам да је употреба нуклеарног оружја недопустива и зато што је то поред нас. Не баш овде, али не ни преко океана, као Сједињене Америчке Државе. То је уопште недопустиво… Може откинути Земљину куглу са орбите и одлетећемо у непознатом правцу“, рекао је Лукашенко.

Али, да ли Русија може или не може да примени нуклеарно оружје, „то питање треба да поставите руководству Русије“, констатовао је Лукашенко.

Извор: sputniknews.com