Русија

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ! Хитно обавештење: Русија излази

Москва — Русија излази из Савета држава Балтичког мора, али то неће утицати на њено присуство у региону, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

Русија излази из Савета држава Балтичког мора, али то неће утицати на њено присуство у региону, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

„Као одговор на непријатељске акције, министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров упутио је поруку министрима земаља чланица Савета држава Балтичког мора, високом представнику ЕУ за спољну политику и безбедност, као и секретаријату Савета у Стокхолму са обавештењем о иступању из организације. Истовремено, Федерална скупштина Руске Федерације одлучила је да се повуче из Парламентарне конференције Балтичког мора“, наводи се у саопштењу објављеном на сајту руског министарства спољних послова.

Такође се истиче да престанак чланства у Савету неће утицати на присуство Русије у региону.

„Покушаји истискивања наше земље са Балтика осуђени су на неуспех. Наставићемо да радимо са одговорним партнерима, одржаваћемо састанке о кључним питањима развоја Балтичког региона – нашег заједничког наслеђа, и штитићемо интересе наших сународника“, наводи се у саопштењу.

„Западне земље – назовимо ствари правим именом – монополизовале су Савет за своје стратешке циљеве, планирају да организују његов рад на штету руских интереса“, додаје руско министарство.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031