Свет

МИР ЈЕДИНИ НАЧИН ДА СЕ УКИНУ САНКЦИЈЕ! Шолц открио све

НЕМАЧКИ канцелар Олаф Шолц изјавио је данас да је мировни споразум између Москве и Кијева једини начин да се уклоне санкције против Русије.

– Русија би требало да схвати у неком тренутку да је једина могућност да јој се укину санкције је да склопи споразум са Украјином, и то не може бити наметнут мир, казао је Шолц у интервјуу који је објављен на информативном порталу Т-онлајн.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је апеловао још једном на Русију да повуче своје трупе из Украјине.

– Што се тиче свега осталог, постоји јасан принцип: Украјина решава сва питања. Не можемо преговарати у име Украјине, на овај или онај начин“, додао је Шолц, пренео је ТАСС.

Канцелар Немачке додао је да није приметио напор Москве да се промени позиција по питању Украјине, током недавног телефонског разговора са руским председником Владимиром Путином.

– Не, Москва није достигла ниједан циљ који је поменут на почетку, казао је Шолц.

Он је истакао да „НАТО не само да није отишао, већ је појачао присуство на свом источном краку, додавши да ће Алијанса постати још јача када Финска и Шведска уђу.

Шолц је оценио да су ефекти санкција јаки, а као резултат, додаје, „руска економија ће бити погођена јако, док је потенцијал за развој тренутно врло лимитиран“.

Први човек немачке владе каже да ће Немачка и њени партнери наставити да снабдевају Кијев оружјем и да ће да појачавају санкције Русији.

– Да, наставићемо са тиме, јер наш циљ је да руски покушај инвазије пропадне, нагласио је.

Шолц и Путин разговарали су јуче о ситуацији у Украјини, а разговор је одржан на инцијативу немачке стране, саопштила је прес служба Кремља.

Лидери две земље су се договорили да наставе дискусију уз помоћ разних канала.

 

Извор: Танјуг