Русија

МОСКВА ПОСЛАЛА ПОСЛЕДЊЕ УПОЗОРЕЊЕ! Биће жестоко кажњени

Захарова је рекла да ако Јутјуб поново уклони један од њихових видео снимака са конференције за штампу, амерички новинар ће „отићи кући“.

Руско Министарство спољних послова упозорило је да ће амерички новинар или медиј који ради у Русији, ако Јутјуб поново уклони један од њихових видео снимака са конференције за штампу, „отићи кући“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпаролка министарства Марија Захарова издала је упозорење и додала је да је Јутјуб већ блокирао неколико њених брифинга за медије, пренео је РТ.

„Ви… опет блокирајте конференцију, један новинар или један амерички медиј ће отићи кући. То је то… Још један блокирани брифинг и ми ћемо именовати конкретну особу или одређени медиј који ће отићи кући. С обзиром на то да све ово ради дама са пољским држављанством, и с обзиром на позицију Пољске, можда се нећемо ограничити на америчке“, рекла је Захарова. Очигледно мислећи на пољску извршну директорку Јутјуба Сузан Војцицки.

„Јутјуб, за разлику од многих других компанија, није напустио Русију, јер зарађује много новца“, рекла је Захарова, а „количину садржаја коју производе наши креативни људи“ није лако пронаћи на другом месту.

Почетком априла, Захарова је рекла да је њену конференцију од 17. марта блокирао Јутјуб, назвавши тај потез „још једним актом нескривене дигиталне цензуре против верификованог налога руског министарства спољних послова“, пренео је РТ.

Руски медијски регулатор Роскомнадзор захтевао је да Гугл уклони ограничења и објасни разлоге своје одлуке. Одговарајући на захтев, Јутјуб је рекао да његова поитика забрањују „садржај који негира или умањује документоване прилоге ​​насиља“ и стога уклања садржај који се односи на Украјину „који крши ову политику“.

Јутјуб је прошле недеље открио да је уклонио више од 70.000 видео снимака и 9.000 канала у вези са ратом у Украјини због кршења политије Јутјуба.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО