Свет

„НАПУШТАЈУ БРОД КОЈИ ТОНЕ“ Захарова – Чланови администрације беже из Беле куће

ТИМ администрације америчког председника Џоа Бајдена у Белој кући се убрзано осипа, саопштила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова Телеграму.

– Сви беже. Према писању америчких медија, почео је одлив високих званичника из Беле куће. Разлог који наводе амерички експерти је негативно расположење услед неповерења у администрацију и Бајдена лично – истиче Захарова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је указала, код аутора антируских санкција, заменика помоћника америчког председника за националну безбедност Далипа Синга јавила се „изненадна жеља за одмором“.

– И, како се испоставило, многи су се тамо уморили за годину дана. Према наводима америчких медија, у пензију одлази Бајденов саветник за односе са јавношћу Седрик Ричмонд, а планира да оде и Бајденова саветница за климу Ђина Макарти, заменик директора за комуникације Беле куће П. Табор, шеф кабинета Бајденовог специјалног представника за климу Д. Фелдман – написала је Захарова.

Према њеним речима, амерички медији такође пишу да специјални изасланик САД за климатске промене Џон Кери размишља „да ли да напусти овај брод до краја године”.

– Шта се дешава у редовима потпредседнице САД Камале Харис – не желим ни да пишем. Тамо већ масовно одлазе. Шефови кабинета, прес-служба следиће пример десетина кључних службеника који су већ отишли – констатовала је Захарова.

 

Извор: rs.sputniknews.com