Свет

НАТО прави опасну грешку игноришући последње упозорење Кремља

САД и Северноатлантска алијанса треба да се уздрже од даље конфронтације са Руском Федерацијом, до које може доћи на позадини одлуке Вашингтона да пружи војну помоћ Украјини.

Овај закључак су донели аналитичари америчког информативног издања „The National Interest“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аутори материјала су детаљно говорили о опасној грешци НАТО-а, а такође су објаснили зашто Запад не треба да игнорише најновије упозорење Кремља о ситуацији у Украјини.

САД и НАТО још увек не разумеју зашто је Русија одлучила да спроведе специјалну операцију демилитаризације и денацификације Украјине.

Вашингтон једноставно игнорише националне интересе Москве, не схватајући да је руско руководство јасно ставило до знања да је спремно на било какве кораке да их заштити.

Аналитичари „The National Interest“ су приметили да је Кремљ више пута упозоравао на ширење Северноатлантске алијансе на исток.

Међутим, САД и друге западне земље игнорисале су такве изјаве.

Сада је Москва предузела активне мере да заштити своје геополитичке интересе покретањем специјалне операције у Украјини. Такве мере неће дозволити НАТО да се приближи руским границама, као ни да искористи украјинску територију у своје сврхе.

Упркос догађајима у Украјини, САД и НАТО настављају да праве опасну грешку игнорисања последњег упозорења Кремља.

Снабдевање Украјине оружјем могло би да изазове велики међународни сукоб, током којег би могли да се користе системи стратешког наоружања.

Међутим, Вашингтон игнорише ова упозорења, покушавајући да тражи невоље. Овакво понашање америчке администрације је неодговорно и опасно за цео свет.

„У сфери безбедности Украјина је од виталног интереса за Русију, а Кремљ ће сигурно учинити све што је потребно да спречи пораз – могуће је да ће употребити тактичко нуклеарно оружје.

Сједињене Државе праве још опаснију грешку игноришући последња упозорења Кремља о страшним последицама ако НАТО искористи Украјину као пијуна у заступничком рату против Русије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs