Издвајамо Русија

НЕ СЛУТИ НА ДОБРО! Авион “Судњег дана” надлеће Москву – Путин шаље јасну поруку ЗАПАДУ! (ВИДЕО)

Специјални авион Владимира Путина кога називају “Авион судњег дана”, који му омогућава да настави да влада Русијом и у случају нуклеарног рата, виђен је како лети око Москве последњих дана.

Видео приказује Иљушин Ил-80 како пролази ниско преко периферије града усред напетости због сумње да ће Русија можда прибећи атомском оружју због сукоба у Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, руски званичници су инсистирали да ће летелица бити приказана како ниско прелеће на годишњој паради поводом Дана победе у понедељак на Црвеном тргу, и да ће бити укључена у “пробе”.

Огромна летелица из совјетске ере – која нема прозоре, осим у кокпиту и позната је и као “Летећи Кремљ” – није виђена на обележавањима Дана победе – којим се обележава пораз Хитлера и крај Другог светског рата – од 2010. године. Њено поновно појављивање је знак да Путин жели да пошаље поруку упозорења Западу.

Иљушин Ил-80 “Максдом” ће бити у пратњи два МиГ-а 29 док буде летео ниско изнад Саборне цркве Светог Василија. У склопу приказивања руске нуклеарне спремности, стратешки носачи ракета Ту-95МС и Ту-160 “Бели лабуд” биће део представе. Биће приказани и ловац пете генерације Су-57 и далекометни бомбардери Ту-22М3.

Министарство одбране Русије потврдило је да ће осам МиГ-29СМТ летети у облику слова “З” у знак подршке руским војницима који учествују у сукобима у Украјини, како Кремљ назива дефакто рат који води у суседној земљи.

Извор: drugacije.srbijadanas.com