Србија

„НЕ ЗНАМ ШТА ЋЕ ПУТИН МЕНЕ ДА ПИТА, АЛ ЗНАМ ШТА ЋУ ЈА ЊЕГА“

ПРЕДСЕДНИК Србије је истакао да западним земљама данас није лако да објасне разлику између напада на Украјину и нелегалну независност Косова.

– И зато ће управо бити притисак што већи, како би се показало да то није исти случај. Наравно да је захтев за чланство у Савету Европе притисак на нас, али ми ћемо наставити да чинимо све што је у нашој моћи како бисмо бранили наш територијални интегритет – истиче он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић каже и да је увек спреман за разговор и за компромис, али да неће пристати на ударце у главу и безумне захтеве.

– Поручујем свима у свету да се дозову памети. Време бруталних и хорских притисака, не могу да кажем да је прошло, али резултати таквих притисака никада нису били добри. Што се тиче тзв. Косовске војске, она не сме да постоји по Резолуцији 1244. Али баш њих брига за међународно право. Они представљају претњу по Србе на КиМ. Али у целини, на српску државу, не представљају никакву претњу – истакао је председник.

Вучић каже да не може да зна шта ће председник Путин њега да пита, али да зна шта ће он њега да пита.

– Мени су важне три ствари. То су количина гаса, цена гаса и сигурност снабдевања гаса. Плус наравно разговори о свим осталим питањима. Али ово је за мене важно. Ја не знам како се председник Путин припрема за разговор, али знам како се ја припремам – рекао је председник.

Вучић о могућем нападу САД-а на Кину

Такође је изјавио да се сви надају да ће превладати мир у свету и да неће бити никаквих даљих сукоба, а да ће се они који постоје стишавати.

“Да ли верујем у то, не верујем, али се надам томе“, рекао је Вучић новинарима после обиласка радова на изградњи београдског метроа на Макишком пољу.

Вучић је то рекао коментаришући најаву америчког председника Џозефа Бајдена о могућем нападу САД на Кину, ако Кина крене на Тајван, и додао да је “сувише мали“ да би на било који начин говорио о великим светским силама.

“Зна се који су принципи поштовања међународно-јавних правних норми за које се Србија залаже“, навео је Вучић.

 

Извор: Новости.рс

Ознаке