Свет

Немци у паници: „ЈЕДИНСТВО ЕУ ПОЧИЊЕ ДА СЕ РАСПАДА“

Фото: Pixabay.com

Немачки министар економије Роберт Хабек изразио је данас бојазан да јединство Европске уније „почиње да се распада“, уочи самита лидера ЕУ на којем би требало да се распавља о ембаргу на нафту из Русије и плановима за смањење зависности од руске енергије.

– Након напада Русије на Украјину, виђели смо шта може да се догоди када је Европа уједињена. Имајући у виду сутрашњи самит, надајмо се да ће се овако наставити. Али већ почиње да се распада – рекао је Хабек на конференцији за новинаре на отварању трговинског сајма у Хановеру, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хабек је затражио од Немачке да на самиту „говори једним гласом“, а не да се суздржава од гласања због разлика у мишљењима у владајућој коалицији и позвао и друге чланице ЕУ да буду јединствене.

– Европа је и даље огромно економско подручје са невероватном економском снагом. И када је уједињена, може да искористи ту моћ – рекао је Хабек.

Лидери ЕУ разговараће сутра и у уторак о новом пакету санкција Русији, који би могао да укључи и ембарго на нафту, као и програм који има за циљ да убрза окончање зависности од фосилних горива, укључујући руски гас.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Танјуг

Ознаке