Србија

НЕЗАПАМЋЕНА ДРАМА НА ВМА: Пацијент као звер напао сестру у Хитној, убо је у леђа – ОБЕЗБЕЂЕЊЕ СЕ ЗАКЉУЧАЛО

Напад на медицинску сестру догодио се у хитној ВМА, а према нашим сазнањима С. К. (35) је као звер, након што је претукао сестру и убо је иглом у леђа, ломио све пред собом, а за то време припадник обезбеђења био је закључан у својој просторији

Како незванично сазнајемо С. К. је полиција довела у Центар за хитну помоћ ВМА на одељење токсикологије и оставили га ту, није прошло много времена након што су отишли у Центру хитне помоћи је настала драма.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Било је неопходно да прими инфузију, те му је везала руку завојем. У неком тренутку извадио је упаљач из џепа и палио је завој, вероватно да би се одвезао. Када је у томе успео настао је хаос – прича за Информер један од пацијената кога је мука натерала те ноћи да потражи помоћ лекара, али и један од очевидаца драме, која се одиграла у среду два сата после поноћи на ВМА.

Он додаје да је С. К. најпре изударао медицинску сестру, а потом кренуо да ломи све пред собом.

– Чула се вика медицинске сетре али нажалост нико није пришао да јој помогне. Они имају обезбеђење, али шта вреди када је тај човек, мислим први побегао, јер како сам чуо они немају овлашћење да реагују?! И тако је овај као рањена звер почео да хара по хитној – прича огорчени човек и додаје:

– Не зна се ко је на коју страну бежао док је овај ломио све. Наводно је поломио доста медицинске опреме, рачунар, штампац, монитор, аспиратор, мислим да је и једна врата поломио. Он је могао, без икаквих проблема да убије сестру и ко зна још кога… – прича саговорник Информера.

Он је објаснио да је читава драма трајало око 15 минута док није стигла Војна полиција.

– Ко зна шта би било да они нису стигли јер је овај кренуо да лупа по стаклу на шалтеру, а и да је након тога кренуо ка шок соби. У томе га је спречила Војна полиција, а потом су стигли и из цивилне полиције – објаснио је очевидац који није желео да му објављујемо име.

Подсетимо, како смо раније објавили, полиција је у ноћи између среде и четвртка ухапсила С. К. довела у Центар за хитну помоћ ВМА на одељење токсикологије, јер је у центру града пијан и дрогиран напао случајног пролазника. Док му је сестра указивала помоћ он је брутално напао и направио хаос у поменутој здравственој установи.

Након тога је опет ухапшен, одређено му је полицијско задржавање до 48 у оквиру којих је саслушан, у Првом основном јавном тужилаштву у Београду. Након саслушања пуштен је да се брани са слободе. Њему се на терет ставља насилничко понашање.

Ово нажалост, није први пут да на овом одељењу медицинско особље буде нападнуто. Пре око месец дана, пијана девојка песницом је ударила медицинску сестру која јој је покушала да јој извади крв.

Извор: Информер