Русија

ОГЛАСИЛА СЕ ЗАХАРОВА: Нема ништа горе од бомбардовања Београда осиромашеним уранијумом

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да нема ништа горе од бомбардовања Београда осиромашеним уранијумом, када је земља била отрована и до десет година.

„Нису настрадали само Срби, нису само они. Настрадали су и војници НАТО-а, већином Италијани, који већ дуго година не могу да добију одштету. Нико им ништа није говорио, а затим су се разбољели од онколошких болести“, рекла је Захарова за бањалучку АТВ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је казала да се због тога рађају болесна деца, да је заражена храна, земља која даје приносе, а да за то нема никаквих „вапаја јавности“, јавних побуна правних организација који би давали грантове од стране Европске Уније за решавање ових или оних проблема, како исплаћивати људима одштету, како лечити људе и тако даље.

„Никакве ‘Анђелине Жоли’ не лете у Београд и не држе за руку децу која се рађају болесна јер су им родитељи били отровани. То није занимљиво, тога нема. Нема ни Хирошиме и Нагасакија. Ако одете у Јапан, пробајте да нађете Јапанца који ће Вам рећи да су их бомбардовали Американци.

Вероватније је да ће рећи да их је нуклеарним оружјем гађао Совјетски Савез. Искрено, не могу рећи, да то што је било у Ираку да је то боље, лакше, простије од онога што је било у Београду или горе, теже и ужасније“, рекла је Захарова.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com