Русија

Огласили се Руси: „Не морамо да маштамо о томе, можемо да одбијемо и НАТО“

У Русији верују да могу да се супроставе НАТО-у.

Леонид Слуцки, шеф фракције ЛДПР у Државној думи Федералне скупштине Руске Федерације, председник Комитета за међународне послове, сматра да ће Русија моћи да одбије директан напад НАТО-а, иако је такав сценарио назвао „фантастичним“, преноси РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нема потребе да маштамо о томе. Моћи ћемо да одбијемо сваки притисак било које нама непријатељске силе… Не мислим да може доћи до такве војне конфронтације. Али иако је та петпоставка фантастична, са моје тачке гледишта, Русија ће моћи да да достојан отпор било коме… По нашем војном потенцијалу, у смислу нашег људског потенцијала, ми смо борбено најспремнија сила на планети“, рекао је Слуцки, одговарајући на питање новинара о реакцији Русије ако НАТО пошаље снаге у западни део Украјине .

Руске „акције“ предмет суђења

Слуцки је рекао данас да ће акције украјинских бораца у Маријупољу и Краматорску бити предмет суђења на различитим нивоима.

„Да, судови ће бити обавезни. Неприхватљиво је опраштати такве ствари да се такве ситуације никада више не би дешавале у људској историји“, поручио је Слуцки у разговору са шефом самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) Денисом Пушилином, преносе РИА Новости.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Танјуг

Ознаке