Свет

ОГЛАСИО СЕ БРИТАНСКИ ГЕНЕРАЛ: Путин је завршио посао

Генерал лорд Ричард Денат каже да су у току последњи дани борбе за Маријупољ.

Генерал Ричард Денат је пензионисани високи официр британске војске и члан Дома лордова, био је начелник Генералштаба од 2006. до 2009. године. Он верује да ће Русија покушати да оствари неку врсту успеха у Маријупољу до Дана победе у понедељак, и плаши се да би и украјински затвореници могли бити део војне параде у Москви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мислим да сада видимо последње дане ове трагичне и страшне епизоде ​​која се дешава у челичани Азовстал. Ако се сетите пре недељу дана, или десетак дана, Путин је најавио да ће га запечатити тако да ни мува не може да уђе или изађе“, рекао је он.

Денат сматра да је то био показатељ да је Русима било веома тешко да покоре тај гарнизон и да су дошли до закључка да морају да имају неку врсту победе коју ће славити у понедељак.

„Изгледа да су сада наставили са јачим, директним нападом на челичану како би покушали да угуше преостали део отпора како би у понедељак могли да тврде да су заузели Маријупољ. Дакле, они су завршили свој копнени коридор од Крима, преко Донбаса, до Русије“, сматра он.

„Ово је трагедија која се одвија пред нашим очима. Неки од цивила ће можда преживети у току дводневног или тродневног прекида ватре о коме се прича. Али за војнике тамо, бојим се да су изгледи веома суморни. Мислим да постоји могућност да видимо како украјински затвореници парадирају Москвом следећег понедељка на њиховој паради победе. То се исто десило са Немцима на крају светског рата, и имам ужасан осећај да ће се то поновити у понедељак“, истако је генерал за Скај њуз.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО