Србија

Огласио се председник: СЛЕДЕЋЕ СЕДМИЦЕ ЋУ РАЗГОВАРАТИ СА ПУТИНОМ!

Председник Србије Александар Вучић говори за ТВ Пинк са Петроварадина

– Гасно снадбевање је веома важно. Ако за Панчево обезбедимо гас, скидамо терет са Тента. То је за нас од пресудног значаја. Србија и Машарска немају разлога да брину за храну. Морамо да водимо рачуна о храни иначе ће нам други разграбити. Волео бих да падне киша, али кише нема. Недовољно је кише пало. Надамо се још једној киши у нарених неколико дана, много би нам значило.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Лудилу краја нема. Следећа зима ће бити много тешка. Морамо да урадимо све што треба да обезбедимо наш народ, да ће бити лако, неће бити лако. Погледајте само цене нафте како дивљају. Све постаје проблем, и политилчки и финансијски…

– Не верујем у приче о вечним пријатељствима, непријатељствима, верујем у приче о великим интересима. Постоји само једна ствар бити непријатељ Америке, а то је пријатељ Америке, ја нисам сагласан са тим. Не бих улазио око Русије, и они су наши пријатељи. Сувише смо ми мала земља да велике силе називамо непријатељским. Ми мали ако можемо да чувамо ово што имамо, а они нек раде шта год хоће.

О разговору са Владимиром Путином

– Шта год њих питате они вам не кажу ништа. Неки други бар отоврено кажу. Наше је да се боримо за нашу земљу, да се придржавамо папира који смо сами прописали. Да штитимо своје интересе. Сви се сналазимо. Виктор ми је рекао како се они сналазе за паре. Ми се исто снлазаимо. Треба нам за занављање кредита и за дефицит који имамо, глдеаћемо да га спустимо на 4 посто, али за то морате да пронађете новац. Све се за то трудимо и радимо заједнички.Верујем да ћу у уторак, среду или четвртак причати са Путином. Три су аспекта уговора, количина, цена и сигурност снадбевања! Прва два аспекта су кључна.

– Први пут смо успели да добијемо дозволе за извоз наше јабуке за Египат и Индонезију. Све што имамо хране уверени смо да ћемо уиспети да обезебдимо купце у свету, али пре свега морамо да обезебдимо храну за наше грађане. Биће несташица свега. Наше је да се снадбевамо са свим, и да гледамо како да сачувамо стопу инфлације.

– Када је реч о цени струјем, па ми имамо најјефтинију у Европи. Држаћемо да буде ниска, али да ћемо морати мало да поскупимо, мораћемо. У потпуности морамо да чувамо финансијску стабилност. Морамо да радимо на обновљивим изворима, зато смо разговарали са Мађарима, Норвежанима, Британцима. Ми размишљамо о будућности везано за неке мале модуларне нуклеарке. Најчвршћу позицију имате тада и не зависите ни од кога. Када више немају за шта да вас критикују онда вам причају о институализацији.

О санкцијама Русији и Босни и Херцеговини

– Босна и Херцеговина је увела санкције Русији и то је чињеница. Ја не мислим да то има неке везе са Републиком Српском, нити да је Додик нешто крив. Србија се није прикључила рестриктивним мерама. Они су се прикључили у 23 од 23 мере, а Србије није ни у једној. Знам да не треба да се јуначимо, али смо се у Бриселу понашали у складу са одлукама које смо донели. Да ли се одлуке свима свиђају, наравно да не. Да ли ће бити притисака, биће их много. Ни сами нећете моћи да верујете шта ћемо све у наредних месец дана да имамо у Београду, надам се веома корисно по нас.

О Хрватским медијима

– Ми да се одрекенмо наших предака, невиних људи нека забораве. То се скоро у Србији неће дозволити. Можда када некада неки њихови у Србији победе, а то се неће десити сигурно 4 године. Ми се не одричемо истине, нћемо никада престати да говоримо какви су се злочини у Јасеновцу догодило. То вам је било до 2012. године када су се одрицали српских жртава. Једино што може да ми измами осмех на лице, то је када ме нападајау хрватски медији. Кажу Вучић сваког дана прича како ће бити тешко, а онда крену сви да причају о томе. Најлакше је нападати мене. Што се Хрвата тиче, заиста ми измаме осмех на лице, у последње време, додуше, пишу нешто лепо, мало али пишу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс