Свет

ОН ЈЕ ПУТИНОВО ТАЈНО ОРУЖЈЕ ЗА УКРАЈИНУ!

Уместо руске Федералне службе безбедности, главни обавештајци у Украјини од сада ће бити војна шпијунска јединица ГРУ.

Руски председник деградирао је ФСБ, којег окривљује за пропусте током операције у Украјини након извештаја о војницима који одбијају сарадњу. На место руске Федералне службе безбедности, долази брутална руска војна шпијунска јединица ГРУ, која је 2018. године покушала да убије Сергеја Скрипала у Салсбурију, сада ће заповедати над руским обавештајним операцијама у Украјини, наводи британски Телеграф.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Именовање ГРУ-а у Украјини требало би да побољша рад руске војске, рекао је Андреј Солдатов, истраживач и академик специјализован за руску шпијунску заједницу. Он сматра да ће нови заповедник имати више успеха и да ће контакт са станицама бити бољи, као и логистика.

Нови човек задужен за Путиново прикупљање обавештајних података у Украјини је генерал пуковник Владимир Алексејев, који је умешан у нападе и покушаје атентата на Западу.

„Велика Британија и Еуропска унија оптужују Алексејева да је учествовао у нападу хемијским оружјем у Салсбурију 2018. Искусни је специјалац, он је санкциониран од САД-а због сајбер напада за време америчких избора 2016.“, каже Солдатов.

Генерал Алексејев је унапређен у првог заменика шефа ГРУ-а 2012. године

„Алексејев је водио војну акцију у Сирији и био је укључен у сукоб у Донбасу. Колеге га сматрају бруталним и самоувереним до безобзирности. Увиек је спреман за убијање“, каже Солдатов.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО