Свет

Ова земља посебно удара на Москву: Најавили нови пакет санкција Русији и Белорусији!

Забрана извоза биће усмерена на хемикалије, пластику, гуму и машине

Велика Британија је најавила нови пакет санкција Русији и Белорусији, као одговор на инвазију на Украјину – циљајући тиме на трговину од 1,7 милијарди фунти.

Министарство за међународну трговину саопштило је да ће се нове увозне тарифе примењивати на робу која укључује платину и паладијум. Ти метали се, подсећа ББЦ, користе за прављење делова за мобилне телефоне и рачунаре.

Забрана извоза биће усмерена на хемикалије, пластику, гуму и машине. Нова мера повећава вредност производа који су под санкцијама Уједињеног Краљевства на више од 4 милијарде фунти.

Актуелне увозне тарифе ће „покрити“ 1,4 милијарде фунти робе, док планиране забране извоза имају за циљ да утичу на производе вредне више од 250 милиона фунти у секторима руске привреде који највише зависе од робе из Уједињеног Краљевства, додаје се.

Саопштење је уследило након што су лидери Г7 одржали видео позив са украјинским председником Володимиром Зеленским, а САД и Канада су такође увеле нове санкције.

Истиче се како је циљ да овај „далекосежни пакет санкција нанесе додатну штету руској ратној машини“.

Канцелар Риши Сунак рекао је следеће: „Путинова илегална инвазија на Украјину изазива патњу огромних размера. Његов варварски рат мора бити заустављен“. Додао је да ће нове увозне и извозне санкције нанети „значајну штету Путиновим ратним напорима“.

Трећа рунда трговинских санкција коју је објавила влада Уједињеног Краљевства – искључујући злато и енергију – довела би до више од 96% увоза робе из Русије под рестрикцијама и више од 60% извоза робе у Русију под потпуним или делимичним ограничењима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031