Свет

Ова земља посебно удара на Москву: Најавили нови пакет санкција Русији и Белорусији!

Забрана извоза биће усмерена на хемикалије, пластику, гуму и машине

Велика Британија је најавила нови пакет санкција Русији и Белорусији, као одговор на инвазију на Украјину – циљајући тиме на трговину од 1,7 милијарди фунти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство за међународну трговину саопштило је да ће се нове увозне тарифе примењивати на робу која укључује платину и паладијум. Ти метали се, подсећа ББЦ, користе за прављење делова за мобилне телефоне и рачунаре.

Забрана извоза биће усмерена на хемикалије, пластику, гуму и машине. Нова мера повећава вредност производа који су под санкцијама Уједињеног Краљевства на више од 4 милијарде фунти.

Актуелне увозне тарифе ће „покрити“ 1,4 милијарде фунти робе, док планиране забране извоза имају за циљ да утичу на производе вредне више од 250 милиона фунти у секторима руске привреде који највише зависе од робе из Уједињеног Краљевства, додаје се.

Саопштење је уследило након што су лидери Г7 одржали видео позив са украјинским председником Володимиром Зеленским, а САД и Канада су такође увеле нове санкције.

Истиче се како је циљ да овај „далекосежни пакет санкција нанесе додатну штету руској ратној машини“.

Канцелар Риши Сунак рекао је следеће: „Путинова илегална инвазија на Украјину изазива патњу огромних размера. Његов варварски рат мора бити заустављен“. Додао је да ће нове увозне и извозне санкције нанети „значајну штету Путиновим ратним напорима“.

Трећа рунда трговинских санкција коју је објавила влада Уједињеног Краљевства – искључујући злато и енергију – довела би до више од 96% увоза робе из Русије под рестрикцијама и више од 60% извоза робе у Русију под потпуним или делимичним ограничењима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Телеграф.рс