Русија

ОВО ЈЕ ЦРНА ЛИСТА НЕПРИЈАТЕЉА РУСИЈЕ! Треће место је шок за све

Председник руске Државне думе Вјачеслав Володин објавио је на друштвеним мрежама листу „непријатељских нација“ рангираних према броју антируских санкција које су увели.

Листу предводе САД, са 1.983 различите санкције уведене Русији, према Володиновом броју. Следе Канада, Швајцарска, Британија, ЕУ као јединствена целина, Аустралија и Јапан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Увођењем нелегалних санкција Русији, ове државе су изазвале скок цена енергије и хране. изјавио је руски званичник. „То су главни кривци за садашње невоље и будуће кризе широм света“, додао је он.

Иако многи тврде да је рат у Украјини покренуо скок цена, „Раша тудеј“ пише да су цене енергије достизале рекордно високе нивое у Европи пре руске офанзиве на Украјину, као и да санкције Русији чине да све буде још горе. Санкције су такође погоршале руску и белоруску хемијску индустрију, укључујући и ђубрива, пише руски медиј.

Генерални секретар УН Антонио Гутереш рекао је у среду да ограничења на руску храну и ђубрива морају бити укинута како би се избегла велика криза. У супротном би „десетине милиона људи преврнули преко ивице у несигурност у вези са набавком хране, праћену неухрањеношћу и масовном глађу у кризи која би могла да траје годинама“, упозорио је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс