Србија

ПОЛИЦИЈА УХАПСИЛА 4 ОСОБЕ ЗБОГ ДОЈАВЕ О БОМБИ: Мотив разбеснео све

Нишка криминалистичка полиција, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу, брзом акцијом, идентификовала је четворицу малолетника, двојицу старости 17 и двојицу 16 година, који се сумњиче да су јуче позивали Гимназију „Бора Станковић“ у Нишу и пријавили да је у школи постављена бомба.

– Они се сумњиче да су, по претходном договору, купили СИМ картицу, а потом пријавили да ће експлозив бити активиран за пола сата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Контрадиверзионим прегледом утврђено је да је пријава лажна.

Четворици осумњичених, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, биће поднета кривична пријава због постојања основа сумње да су извршили кривично дело изазивање панике и нереда, саопштено је из нишке полиције.

Како „Блиц“ сазнаје, сва четворица осумњичених су ђаци ове нишке школе.

– Није постојао никакав директан разлог, једноставно им је било „занимљиво“ да то учине, с обзиром на учестале пријаве бомби које су биле последњих дана у целој Србији. Пријава ће бити поднета против све четворице јер су заједно учествовали у наваци картице, телефона, и осмишљавању и реализацији плана. Полиција их је брзо идентификовала и пронашла а овај случај би требало да свима буде пример да овакве ствари нису за шалу јер се у кривичном поступку могу добити озбиљне казне – каже наш извор.

Извор: Блиц