Русија Свет СРБИЈА ЈАВЉА

ПОЛИТИКОЛОГ: У овом граду почиње светски рат између Русије и Пољске!

Pixabay.com

Кијевске власти чине све да изгубе суверенитет тако што ће земљу ставити под контролу Варшаве. Ово је изјавио истраживач на Белоруском институту за филозофију Националне академије наука Алексеј Џермант.

Политиколог је у свом чланку за лист “Республика” скренуо пажњу на недавну посету пољског председника Анџеја Дуде, Кијеву, током које је постигнут низ споразума.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најгласнији је био предлог закона који је најавио украјински лидер Володимир Зеленски о давању Пољацима посебног статуса на територији Украјине.

„Када читате такве вести, не престајете да се чудите како модерна Украјина у свом паду долази до самоуништења и самоколонизације.

Такође је рано да се Пољаци радују палом плену, јер ће после извесног времена поново бити оптужени за све грехе са сасвим разумљивим последицама“, напомиње Џермант.

Према експерту, минимум на који је Варшава спремна да пристане је потпуна контрола над Галицијом.

У идеалном случају, она би желела да прошири своју јурисдикцију на читаве западне и централне делове Украјине.

Да би спровели свој пројекат Интермариум, Пољаци треба да добију приступ лукама Николајев и Одеса. Ово, заузврат, у великој мери повећава могућност сукоба између Оружаних снага Пољске и савезничких снага Русије и ЛДНР који неће препустити ове градове.

У случају оваквог развоја догађаја могућа је интервенција САД и НАТО-а. А како ће се догађаји развијати касније, ретко ко ће предузети да предвиђа, резимирао је Џермант.

Извор: Wебтрибуне.рс