Спорт

Потпуно неочекивано! РОЛАН ГАРОС ОВО НЕ ПАМТИ: Ђоковић их је натерао да понизе Надала

У мају 2006. године Новак Ђоковић и Рафал Надал одиграли су свој први меч. Било је то на Ролан Гаросу. Састали су се у четвртфиналу које је тада млади српски ас предао после два изгубљена сета (4:6, 4:6). Мало ко је тада очекивао да ће после тог дуела на париској шљаци одиграти још 57 мечева и освојити прегршт најважнијих трофеја у белом спорту.

Сада, 16 година касније, Ноле и Рафа поново ће да се састану на Ролан Гаросу, поново у четвртфиналу, али овога пута је улог хиљаду пута већи него кад су се први пут састали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трка за најуспешнијег тенисера свих времена врло лако може да буде одлучена после њиховог 59. двобоја. Тренутни скор је 30:28 за Новака, али победа у уторак има непроцењиву вредност.

Као никада до сада, Новак Ђоковић важи за асполутног фаворита у мечу против Рафе Надала. Нешто што се на шљаци, омиљеној подлози Шпанца, никада до сада није догодило.

Познате светске кладионице на Новака Ђоковића дају квоту 1.44, док на Рафу Надала дају 2.75! Звучи невероватно, али је истинито. Факат је да Србин, најбољи тенисер света, игра невероватно на Ролан Гаросу, плени сигурношћу и оптимизмом. Са друге стране, Шпанац је у последњем окршају против младог Оже-Алијасима прошао на мишиће, после пет сетова.

Ноле до четвртфинала и окршаја са Рафом Надалом није изгубио ниједан сет! Јапанца Јошита Ношиоку победио је убедљиво са 6:3, 6:1, 6:0, Алекса Молчана такође са 6:2, 6:3, 7:6. Ништа мање суров није био ни према Словенцу Аљазу Бедену кога је добио са 6:3, 6:3, 6:2, док је сву моћ демонстирао на упорном Аргентинцу Дијегу Шварцману којег је почистио са терена са 6:1, 6:3, 6:3.

Са друге стране, Рафа Надал је јуче једва победио младог Канађанина Феликса Оже-Алијасима са 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3. Пре тога, савладао је Ван ден Зандшалпа са 6:3, 6:2, 6:4, Француза Мутеа са 6:3, 6:1, 6:4, Аустралијанца Томпсона са 6:2, 6:2, 6:2.

Због свега тога и не чуди што су кладионице толико понизиле Шпанца, а фаворизовале Србина.

 

Извор: Новости.рс