Србија

Председник Вучић обрадовао грађане Србије

Србија мора да настави да се бори за сваку инвестицију

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће трговинска размена са Немачком ове године бити преко седам милијарди евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Немачка постаје убедљиво најзначајнија земља за нас – рекао је Вучић

Како је истакао Вучић, у политичком смислу позиција Србије је никада тежа.

– А плашим се, са свим што следи и са свим што имамо, и у економском смислу. До сада смо успевали све да превазиђемо захваљујући томе што смо имали добре јавне финансије и добру и снажну економију. Велика и важна вест је да, по флеш процени, у првом кварталу имамо раст 4,3 одсто – рекао је Вучић.

Како је истакао, Србија мора да настави да се бори за сваку инвестицију.

– Инвестиција нема нигде у Европи, три пута су мање него што су биле прошле године, свуда, јер се људи баве ратом – додао је председник.

Разговарало се и о енергетици и гасу.

– О каквој диверсификацији да говоримо? Ми ћемо тек за две године имати могућност да нам нешто до Србије дође однекуд, али је питање шта да дође. Ми радимо такозвани бугарски интерконектор, ми га радимо са наше стране, Бугари тек треба да распишу тендер, па онда још најмање 300 дана да га изграде. Шта да доведемо, одакле, то не пада с неба. Немачка има 55 одсто зависности од руског гаса, ми имамо 100 одсто, као и многе друге земље. Енергенти нам постају огромна мука, са Русима иза 10. крећемо преговоре о цени гаса – рекао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс