Русија

ПУТИН ОЖИВЉАВА ДУГИНОВУ ИДЕЈУ, ЖЕЛИ СТВАРАЊЕ ВЕЛИКЕ ЕВРОАЗИЈЕ!

У садашњем међународном окружењу, када су традицоналне трговинске и економске везе, као и логистички ланци уништени, иницијатива Русије да се формира широко евроазијско партнерство има посебно значење, изјавио је руски председник Владимир Путин, обраћајући се видео линком учесницима Евроазијског економског форума у Бишкеку.

Велика Евроазија је, без претеривања, велики цивилизацијски пројекат, а основна идеја је да се створи заједнички простор за равноправну сарадњу свих регионалних рганизација, рекао је Путин, преноси Тас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, циљ великог Евроазијског партнерства је мењање политичке и економске архиктетуре и оно треба да буде гарант стабилности и просперитета читавног континента, узимајући у обзир разлику у моделима развоја, као и у културама и традицијама свих народа.

Генерално, можемо говорити о склапању нових споразума који ће додатно развијати и допуњавати правила Светске трговинске организације, казао је Путин.

Он је истакао да Евроазијске интеграције нису повезане са тренутном ситуацијом, већ су одраз става Русије да је највећи приоритет развој односа са директним, природним суседима који ће водити заједничкој економји, која је још у оквирима Совјетског Савеза.

Путин је указао да Русија не жели да остане изван технолошког напетка развијених економија, иако желе да је истисну одатле, и поручио је да је то у савременом свету немогуће и да он који то покушавају себи наносе штету.

Све је више земаља у свету које желе да воде независну политику и ниједан „светски жандарм“ неће моћи да заустави тај глобални процес, а надам се и да ће схватити да је то апсолутно безнадежно, рекао је Путин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Фонет