Русија

ПУТИН ПОСЛАО ПОРУКУ: Заједно ћемо одбранити независност и територијални интегритет

Руски председник Владимир Путин честитао је лидеру Луганске Народне Републике Леониду Пасечнику Дан ЛНР и поручио да ће заједно одбранити независност, суверенитет и територијални интегритет републике, саопштено је на сајту Кремља.

„Држављани ЛНР прослављају свој државни празник у тешким условима, са оружјем у рукама, бранећи родну земљу. Уверен сам да ћемо заједничким напорима одбранити независност, суверенитет и територијални интегритет републике, као и да ће Споразум о пријатељству, сарадњи и узајамној помоћи потписан 21. фебруара служити као поуздана основа за јачање братских, савезничких односа између наших земаља“, нагласио је руски лидер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Путин је лидеру ЛНР пожелео здравље и успех, а свим житељима републике храброст и истрајност у борби за мирну и сигурну будућност.

У исто време, лидер ЛНР Леонид Пасечник изјавио је да је одлуку о проглашењу Луганске Народне Републике подржала апсолутна већина грађана изабравши једини прави пут – интеграцију са Русијом.

Председник Руске Федерације је у среду честитао државни празник лидеру Доњецке Народне Републике (ДНР) Денису Пушилину.

Подсетимо, ЛНР је прогласила независност 12. маја 2014. године, а 21. фебруара ове године је њен суверенитет признала Руска Федерација.

Русија је 24. фебруара покренула специјалну војну операцију у циљу денацификације и демилитаризације Украјине и заштите грађана Донбаса.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com