Русија

ПУТИН СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Против Русије је покренут прави рат, спремни смо за нападе

Огласио се руски председник Владимир Путин.

Председник Русије Владимир Путин разговара са члановима савета за безбедност Русије. Он је на састанку рекао да је након почетка рата у Украјини против Москве, покренут прави рат у информационом простору и да је значајно порастао број сајбер напада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сајбер-агресија против Русије је пропала, Москва је спремна за нападе – поручио је Путин.

Он је додао да је неопходно јачати одбрану руског дигиталног простора, ту не сме бити слабих тачака, цурења личних података. То се не сме допустити, рекао је руски председник.

– Принципијелно је важно да се елиминише цурење поверљивих података и личних података грађана – рекао је руски председник и нагласио значај јаче контроле правила коришц́ења службене технике и комуникација.

У том контексту он је рекао да сматра сврсисходним да се размотри питање стварања државног система заштите информација.

– Сматрам да је сврсисходно разматрање питања државног система заштите информације. Чекам од вас конкретне предлоге о томе које додатне кораке треба да буду предузети у циљу осигурања стабилног рада информационе инфраструктуре у органима власти и државне управе – рекао је он.

Путин је упозорио на то да се предузимају циљани покушаји да се из строја изведу објекти критично важне инфраструктуре Русије и друштвено значајни портали и мреже.

Извор: srbijadanas.com