Русија

РАЗГОВОР ВУЧИЋА И ПУТИНА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА

Фото: Јутјуб

РАЗГОВОР председника Србије Александра Вучића и руског лидера Владимира Путина ударна је вест у руским медијима данас.

На главним позицијама насловних страна ту вест држе државне агенције ТАСС и РИА Новости, као и Русија Севодња и Известија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је током обиласка складишта робних резерви рекао да је разговор био врло добар, и да су главне теме биле цена гаса и ситуација у Украјини и на Космету.

– Говорили смо о више различитих тема. Најважнија тема су били билатерални однос, али за нас је наравно најважнији истек гасног споразума. Главне елементе смо договорили, и цена ће бити врло повољна за Србију – рекао је председник.

Он је открио и да ће нови уговор бити потписан на три године.

– Ако смем то да кажем, ми ћемо по питању снабдевања гаса имати сигурну зиму. Након додатних разговора са Гаспромом ја ћу моћи да вам кажем колико ће нас коштати тачно. У овом тренутку то је три пута мање, а зими ће то бити и до 10 пута мање од онога што плаћају у Европи – казао је он.

Он је појаснио да ће цена током зиме бити вероватно од 310 до 400 долара за 1000 кубних метара, што је убедљиво најбоља цена у Европи.

– Могуће је да ће само Јерменија и Белорусија имати нешто повољнију цену. Ако рачунате да је данас негде око 960 цена гаса, то је зато што је лето. А када дође зима то може бити и преко 3.000 долара. А ми ћемо плаћати 10 пута мање. Сад је питање само додатних количина, како набављамо и шта радимо. Али и да тако буде, ми нећемо чекати зиму. Много је то компликовано, али смо велики посао данас завршили и велики посао урадили. Веома сам оптимистичан, иако знате да сам обично опрезан – истакао је Вучић.

 

 

Извор: Новости.рс