Свет

Руси упозорили: 18.МАЈА МОЖЕ ДА СЕ ДЕСИ „ГАСНИ АРМАГЕДОН“

РУСКИ политиколог и економиста Андреј Суздалцев сматра да је разлог за планове увођења санкција на руску нафту и гас очекивање западних савезника и Кијева да ће Русија до јесени бити поражена.

– Вероватно верују да ће до јесени Русија бити поражена и тада ће моћи да се диктирају услови Русији. Желе да уведу ембарго на нафту на девет месеци. Очекују да ће за то време Русија бити бачена назад у североисточни део Евроазије и постати енергетска колонија Европске уније, рекао је Суздалцев за портал Украина.ру.

– Прича се да ће Русија до јесени поставити „гасни ултиматум” Европи да промени став о Украјини. Шта мислите о томе?

– И сам пишем у свом телеграм каналу да би 18. маја могао доћи „гасни Армагедон“ ако немачке компаније одбију да плате руски гас у рубљама. Немачкој ћемо тада морати да одузмемо статус главног купца руског гаса и гасног чворишта у Европи. Али било је информација да су Немци индиректно почели да плаћају руски гас у рубљама. Дакле, „Армагедона“ можда и неће бити.

На такве „ултиматуме“ пристаћемо само ако Запад замрзнуте руске новчане резерве и бар делимично их пребаци Украјини. Тада је могуће да дође до прекида испоруке гаса, јер нема смисла снабдевати лопове. Али видимо и нешто друго, да је Украјина та која покушава да прекине испоруке руског гаса Европи. Она је очигледно на ивици војног пораза и каже да неће пуштати гас преко територије коју контролише руска војска. Они са пуном озбиљношћу кажу да ако изгубе неће бити ни гаса.

Јасно је да су блокирање транзита нашег горива преко украјинског ГТС-а заправо санкције САД. Они су заинтересовани да постану главни снабдевач течним гасом европских терминала. Могуће је да оно о чему толико дуго причамо може да се реализује савезом Вашингтона и Кијева.

-Мислите ли да ће САД имати довољно ЛНГ-а за снабдевање Европе?

– Неће бити довољно. Али то није важно. Већ смо престали да испоручујемо гас директно Бугарској и Пољској, иако Пољска купује гас где год може, укључујући и из Немачке, а Бугарска од Турске. Јесте, скупљи је, али Американци обећавају Бугарима да ће њихов ЛНГ испоручивати по цени нижој од руског гасовода. Да, ово је само обећање. Очигледно је све ово повезано са током специјалне операције.

 

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031