Србија

Русија нас није бомбардовала и није тражила да признамо Косово

Фото: Јутјуб

Коментаришући захтеве Запада да Србија уведе санкције Русији, министар полиције Александар Вулин је указао на чињеницу да Москва, за разлику од Запада, никада није бомбардовала Србију

– Русија нас никад није бомбардовала, није тражила да признамо Косово… Морате да водите рачуна о васим интересима. Знам, представници великих сила ће рећи “не гледајте у прошлост“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Александар Вучић је рекао да је он државник, слободни лидер, што је апсолутна истина. Већина лидера у ЕУ су суверени, као да владају територијама, а не државама – рекао је Вулин.

Он је изразио дивљење председнику Србије, рекавши да нико други не би имао ту храброст и издржљивост коју Вучић демонстрира.

Вучић је био јасан, рекао је да ћемо водити рачуна о себи, свом образу, прошлости, будућности. Не можемо да заборавимо да је Русија спречила резолуцију Велике Британије из 2015. године у Уједињеним нацијама, да су Срби геноцидан народ. Не знам одакле председнику Вучићу та храбност, нико други не би имао ту храброст и издржљивост.

Знам лично колико он трпи, хвала му на томе – додао је Вулин.

Вулин је поновио да је против увођења санкција Русији.

– Да ли би увођење санкција Русији нешто променило у економији Русије? Не би. Зашто се толико инсистира на томе? Зашто се, онда, не каже:

– Ви, Срби, не можете да бирате пријатеље, ми ћемо да вам одаберемо. Оне раније притиске које сам видео у Бриселу, то је ништа наспрам онога што се сада дешава према нашој земљи – истакао је Вулин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Ало.рс